Predloga originalne grafične podobe

Oblikovanje spletne strani, postopek in izvedba

Izdelava spletnih strani

Celoten proces izdelave internetne strani ne zajema zgolj enega človeka posteljnine za otroke. V sistem so vključeni vsi, od tekstopisca, strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani, komercialista, mojstra za css in html ter grafičnega oblikovalca. Na koncu ne smemo pozabiti še računalniškega administratorja, ki vaše spletne strani strokovno instalira na internet serverje. Če se zgodi, da manjka le eden od zgoraj naštetih členov v kompleksni verigi strokovnjakov, ki se ukvarjajo z novo internetno stranjo, je končni rezultat precej vprašljiv.

Zaradi današnjega naglega tempa je zelo pomembno, da bo človeku, ki vaše spletno stran pogleda, nemudoma jasno, s čim se ukvarjate in kaj mu želite sporočiti. Izjemno pomembno je, da ga udarna vsebina in podoba spletnih strani prepričata v nadaljnje raziskovanje vaših ostalih podstrani. Ravno tako morajo biti na dobro vidnem mestu poudarjeni pomembni podatki in koristne informacije ter hitro dostopne spletne povezave za nadaljnje brskanje in preprosto vzpostavitev kontakta z vami. Že v sami grafični podobi je torej zelo pomembno upoštevati nezapletenost iskanja osnovnih in izločitev odvečnega klikanja, kar se bo obrestovalo z zadovoljstvom vaše morebitne nove stranke, ki se bo na kvalitetne spletne strani rada vračala.

Izdelava internet strani

Izdelava spletnih strani je naslednji korak, ki sledi vašemu strinjanju z novo grafično podobo vaših novih spletnih strani. Najpomembnejši segment celotnega procesa oblikovanja internet strani je gotovo postopek končnega kodiranja izvorne kode internetne strani. Z upoštevanjem sodobnih standardov XHTML, W3C in CSS ter s pomočjo naših velikih izkušenj pri sestavljanju internet strani, h programiranju pristopimo strokovno. Statične spletne strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju spletnega brskalnika. Primerne so predvsem za predstavitev dejavnosti in storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Takšna spletna predstavitev je primerna za veliko večino podjetij. Tehnika, ki se uporablja je HTML v tesni povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti take izdelave internet strani so v privlačni ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih internetnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo spletnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja internet strani s strani spletnih iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalnikih, medtem ko stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi uvrstitev slabša. Kot že rečeno morajo imeti dobri CMS sistemi to že rešeno.

Izdelava spletnih strani

Oblikovanje internetnih strani s samostojnim urejanjem vsebin je namenjena predvsem strankam, ki želijo sami, v vsakem trenutku, opravljati spremembe na svojih spletnih straneh. Ravno tako je CMS sistem idealen za spletna mesta, kjer se spremembe podatkov dogajajo pogosto in se morajo te spremembe informacij na spletu objaviti v realnem času. Kvalitetna optimizacija spletnih strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev katerihkoli internetnih strani. Le skrbno najdene ključne fraze vam prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki pridejo na vašo stran z iskalnikov so preverjeno najboljši obisk internet strani, za povrh, pa je ta obisk tudi brezplačen. Že v postopku izdelave internetnih strani načrtujemo razpršenost ključnih fraz, ki so značilne vaše področje delovanja. Ob zaključku postopka oblikovanja pa v sodelovanju z vami in z uporabo naših orodij ter našega strokovnega znanja, opravimo še podrobno optimizacijo spletnih strani za skrbno izbrane ključne fraze. Eden izmed ključnih korakov izdelave celotnega projekta je izbira osnovnega spletnega naslova oziroma spletne domene. Ko se dogovorimo o izdelavi spletnih strani vam za začetek povemo kako pravilno izbrati internetni naslov. S strankinim sodelovanjem ter ob upoštevanju imena vašega podjetja, dejavnosti s katero se vaša firma ukvarja, skupaj skrbno izberemo najugodnejši internetni naslov.

Faza izdelovanja spletne strani

Zaključna faza celotnega procesa oblikovanja, optimizacije in postavitve spletnih strani, je vpis spletnih strani v posebne imenike in iskalnike. Kakovostna prijava izdelanih strani je vkalkulirana v strošek izdelave spletnih strani. Po končani izdelavi spletnih strani in po potrditvi naročnika, da je s končno izvedbo projekta popolnoma zadovoljen, te internetne strani čimprej prijavimo v vse najbolj obiskane svetovne in domače internetne imenike. Internetno oglaševanje oziroma internetni marketing je dokazano najboljši način promocije storitev, izdelkov, podjetja ali dejavnosti. Glavni razlog je predvsem ta, da je spletno oglaševanje cenovno najugodnejše, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so radio, televizija ali tisk. Stroški spletnega oglaševanja so odvisni od mnogih parametrov, nekako najpomembnejša pa sta 2. Prvi parameter je količnik med številom prikazov vašega oglasa in številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi dejavnik pa je število tistih spletnih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš oglas in nato naredili željeno akcijo (nakup, vpis podatkov, ...). Rezultati internetnega oglaševanja so zelo enostavno merljivi, kar vam dejansko omogoča takojšen vpogled v smotrnost trenutnega oglaševanja, istočasno pa vam daje možnost hitre prilagoditve parametrov, ki takoj zagotovijo še večjo učinkovitost spletnega oglaševanja. Dobra izdelava spletnih strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih internet strani. Samo pravilno najdene ključne fraze vam prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki so preusmerjeni na vašo spletno stran z iskalnika so preverjeno najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, poleg tega, pa je ta obisk spletne strani tudi popolnoma zastonj. Predloga originalne grafične podobe, ki vam jo pošljemo v oceno, vsebuje kompletno postavitev spletne strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Podoba nakazuje tudi celoten izgled vhodne strani in ostalih podstrani. Po vaši potrditvi predloge nove podobe spletne strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo z izdelavo vaših strani.

<< Domov