Optimiziranje spletnih strani in izdelovanje spletne trgovine

Spletni marketing za spletne strani

Ali je koristna dobra optimizacija spletne strani

Si za svoje internet strani želite, da bi bile visoko uvrščene na internet iskalnikih izdelava logotipov, da bi privabljale čim večje število ciljnih torej dejanskih obiskovalcev, da bi bile zelo dobro najdene pod vašimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverili in spremljali učinke ter rezultate optimizacije internetne strani? Optimiziranje internetnih strani oziroma angleško Seo (Search Engine Optimization) je v času porasta spletnih strani in visoke konkurenčnosti vitalnega pomena, saj omogoča dobro najdenost vaše internet strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost spletne strani. Mnoga podjetja se zatekajo kar k plačljivi promociji internetnih strani, vendar se dolgoročno kot najkakovostnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletne strani preko spletnih iskalnikov. Prednost optimizacije spletnih strani je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je stran končana in dobro uvrščena v iskalnikih, obisk na vaše spletne strani dobivate nepretrgoma in popolnoma brezplačno. Z odločitvijo za storitve optimiziranja spletnih strani boste pridobili dobro in stabilno uvrstitev v iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri najučinkovitejših ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umeščanje ključnih besed na internet strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za bralce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Kaj sploh je optimiziranje spletne strani in zakaj jo podjetja potrebujejo?

Optimizacija spletne strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes pomeni postopek priprave internet strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čim bolj učinkovito najdejo. Kar pomeni, da se ob kakovostni optimizaciji internetnih strani določena spletna stran za optimizirane ključne besede v internet iskalnikih uvršča čimbolj visoko med ponujenimi spletnimi stranmi. Na visoko uvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Danes samo dobra optimizacija internetnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na Googlu. Dobra optimizacija spletne strani je ključnega pomena za občutno povečanje obiskovalcev vaših internet strani postelje. Samo pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci z iskalnikov so najboljši obisk in je brezplačen. Ali veste, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Se lahko optimizacije internetnih strani lotim sam?

Optimiziranje internet strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na trgu mnogi optimizerji ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletnih strani. A žal je tako, da se za pravilnim postopkom optimizacija strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Škodljiva optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekateri od pomembnejših faktorjev učinkovite optimizacije:
• pravilna izdelava spletnih strani (kodiranje),
• pravilna izbira ključnih besed,
• pravilna umestitev ključnih besed v internet strani.

Tako je zelo pomembno, da je optimizacija strani opravljena kvalitetno in strokovno. Že v samem postopku izdelovanja spletnih strani je potrebno upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu faze izdelovanja strani je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletne strani za izbrane besede in to brezplačno. SEO optimizacija spletnih strani se obravnava individualno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj stranke opredelijo željeni cilji. Glede na cilje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat optimizacije.

<< Domov