Pnevmatike

Ugodne gume in oprema za avtomobil

Ugodne in kakovostne avto pnevmatike

Vaš avto najbolje deluje takrat, kadar ima primerne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih gum je v Sloveniji po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za večjo varnost v prometu pa je letne pnevmatike najbolje zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske gume poskrbijo za večjo varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje avta na cesti. Zimske razmere namreč močno spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske pnevmatike potrebno namestiti na vsa štiri kolesa. Kot ustrezna zimska oprema štejejo tudi letne pnevmatike in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer pravilno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo absolutno varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avta na cesti zagotovile kvalitetne zimske gume, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo najboljši prijem na cesti ne glede na razmere.

Po Odredbi o omejitvi prometa na cesti v Republiki Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocestah in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko prepove promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti ustrezno prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocesti in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avto gume naj bi bile ustrezno montirane. Najboljše, da jih namesti izkušen vulkanizer ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo gum pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni dokaj visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne gume. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih gum z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske gume zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa.

Za zimsko opremo se šteje tudi letne pnevmatike na vseh štirih kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri avtomobilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Samo zimske gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume tudi pri temperaturi pod sedem stopinj C dovolj mehke, da bodo zagotovile ustrezni oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjava zimskih in letnih pnevmatik po nizkih cenah

Menjava zimskih ali letnih gum je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil primerno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene gume lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave pnevmatik. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum. je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših pnevmatik, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske pnevmatike mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma pravilno ter tudi primerno centrirane. Ravnotako vam bo vulkanizer ocenil stanje pnevmatik in vam svetoval najboljšo menjavo.

Razlogi zakaj kupiti dobre zimske gume ali letne pnevmatike?

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avta,
• ker boste na cestah varni ne glede na razmere,
• ker kvaliteto jamčijo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker dobre zimske ali letne gume zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Z zgodnjim nakupom zimskih pnevmatik ali letnih gum si boste zagotovili nizke cene in najboljše blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so gume postale bistveno bolj zanesljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material z leti izrabi, zato je gume potrebno menjati vsakih nekaj let. Letne in zimske gume se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih karakteristikah, saj so namenjene uporabi v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu najpomembnejša, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za kvalitetne gume in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti popolnoma pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov